rózsaszín limonádé és epres jegestea

Egy fura esős tavasz után itt a nyár végre, és végre itthon is bátran adagolhatom a jeget az üdítőkbe, kávékba, már senki nem kap torokfájást tőle, remélem! :)

Szeretem a jeget, már szeretem,  itt szerettem meg Amerikában, és be kell valljam, nagyon sokáig nem értettem, hogy miért kell mindig mindenbe jeget rakniuk, mi ez a jégimádat?!? Jeges vizet mindig lehet kérni az éttermekben, télen is, ingyen hozzák és újratöltik, az üditőket is sok jéggel hozzák, na nem azért, hogy akkor kevesebb üditőt kelljen adniuk, hiszen azt is szivesen újratöltik, ha kérjük… egyszerüen KELL a jég, mert hűsít, és ezt a meleget, párát sokszor nem lehet másképp átvészelni, csak jégbehűtve, na meg nagyon szép, ahogy csillog, guszta, és flancosabb lesz még a víz is tőle, na nem a mekis papirpohárban!:)

Természetes, hogy otthon is van jégadagolójuk a hűtőn, és a kerti partin is kizárólag jeges italokat kinálnak, így muszáj a jegesvödör az asztal mellé az üdítőkkel, sörökkel, külön termoszos jégtartó a csipesszel elengedhetetlen,

és a kedvenceim a csapos üveghordók a különféle gyümölcsös vagy alkoholos koktélokkal, és temészetesen jéggel is feltöltve, alaptartozékai egy nyári összejövetelnek:

Mert megadják a módját a partiknak, piknikeknek mindig, apró dolgok ezek, néha csak pár dollárosak, de ettől is jobban érzik magukat valószinüleg. Mondjuk nem a fenti Pottery Barn jégtartók a pár dollárosak, de tényleg nem luxus az ilyesmi errefelé, minden van műanyagból, jobb és gagyibb kivitelben, mindenki talál kedvére valót, és olyat ami éppen passzol a napernyőhöz vagy a kerti diszpárnákhoz színben és designban, komolyan!

Kicsit már kezdek én is ráérezni, na nem a parti-rendezés örömeire, hanem egyre nagyobb örömmel készitem a jeges italjainkat, csak úgy… magunknak… itthon…

Aktuális (éttermekből ismert) kedvenceink:
A rózsaszín limonádénál egyszerűbb nem igen van, csak egy kis eper- vagy málnaszörpöt kell a limonádéba önteni (cukor helyett), és citromkarikákkal, mentalevélkékkel dísziteni.

Az epres jegestea is hasonló nehézségű, a képen zöldtea látható fagyasztott áfonyával és eperrel, narancsvirág mézzel ízesítve és mentalevéllel, citromkarikákkal díszitve.

Ugye mondanom sem kell, hogy jég is kell hozzájuk?! 😉

Lehet venni zsákban is a jeget minden benzinkútnál, boltban, drogériában, de mi azért még kisfogyasztók vagyunk, jégkockatartókat használunk, éppen a szivecskés, a virágos meg a csillagos jégkocka a menő nálunk, hála az IKEA-nak! :)

 

 

Ez a bejegyzés a design, ital, kultúra, lakberendezés, recept kategóriához tartozik, cimkék: , , , . Permalink könyvjelző.

Comments are closed.