gyümölcsös-joghurtos tésztasaláta

Most olvastam az egyik helyi reklámújságban ezt a receptet és teljes izgalomba jöttem, milyen jó ötlet ez, joghurtot önteni a tésztára?!?! Imádom, hogy az amerikaiak olyan könnyedén kombinálják az ízeket, a gyümölcsöket, tésztákat, végülis miért ne lehetne a majonézes öntet helyett joghurtos és édes egy tészta?!

Már össze is dobtam a salit, pont volt itthon maradék tészta, pár csészényi gyümölcs és joghurt… alig várom, hogy a gyerekeknek tálaljam, biztos imádni fogják!

hozzávalók:
-főtt tészta (fél doboznyi, kb. 4 csészényi kifőzve)
-3-4 féle gyümölcs (összesen kb. 4 csészényi)
-vaniliás joghurt (másfél csésze, kb. 4dl)
-fahéj
-méz
-menta

A főtt tésztához hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöket, pl: epret, áfonyát, dinnyét, szőlőt, málnát, ribizlit, stb… akár lehet fagyasztott gyümölcs is, nekünk az eper és az áfonya az volt, ezért picit rózsaszin lett a saláta, amit a lányom kifejezetten szeretett, azt is imádták, hogy kicsit jeges még!:)
A vaniliás joghurtba beleszórjuk a fahéjat, csurgatunk rá mézet ízlés szerint, és a salátára öntjük, összekeverjük. Behűtjük fél órára legalább, majd menta levélkékkel tálaljuk.

ui: Nagyon nagy sikerem volt a salátával, mindkét gyerek falta, még a fiam is, aki általában nem szereti, ha összekeverednek az ételek: “MINDEN NAP CSINÁLHATSZ!“- mondták, és elfogyott mind.
Kellemes, könnyű nyári vacsora vagy desszert. Jó étvágyat hozzá!

 

 

This entry was posted in 2-300 kcal, édesség, gyerekmenü, recept, saláta, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.