Konyafelújítás után

Túl vagyunk már rajta régen, nem volt túl hosszú folyamat szerencsére, csak a csempét cseréltettük le a falon, és festettünk. Vettünk új tűzhelyet és mikrót is, és végre jól érezzük magunkat a konyhában. Még nem tökéletes minden, de majd apránként lesz függöny is, és a konyhaszekrényt is kicsit feltuningoljuk.

Itt látható a régi, 80-as évekből származó design, amit örököltünk, külön figyelmet érdemelnek a cicák-nyuszik-káposzták a csempén, atyavilág, szörnyű volt:

Nekünk a gránit munkalappal is problémáink vannak, nagyon jó munkafelület, de a mintázata túl sok, túl szines, és úgy egyáltalán, nem tudom felfogni, miért “kell” minden amerikai konyhában gránit munkalap, 3-5000 $-ért, ez itt sajnos tényleg szinte elvárás, ha házat keres az ember. Nekünk nem kellett volna, de van, kidobni meg nem lehet, a speciális vágások miatt eladni sem, így ekológiai és ökonómiai szempontokat is figyelembevéve maradt.

A konyhaszekrény KraftMaid, és már jól birja vagy 12 éve, még minket is szépen ki fog szolgálni 5-6 évig, bár a színe nekem túl sötét, és sajnos sok helyen kopott, ez utóbbin még segithetünk könnyebben, de az átfestését egyenlőre elhalasztottuk. Azt meg komolyan erős luxusnak és pazarlásnak érzem, hogy kidobjuk csak azért, mert “olcsón” lehet újat venni helyette.  Szeretem használni a tárgyakat, akár új életet is lehelni beléjük, amig csak lehet. :)

Ilyen lett a fehér metrócsempe a falon, és a munkalap is elviselhetőbb a fali gránitszegély nélkül.

Igen, a tűzhely öt lángos lett, nagyon szép, és biztos nagyon jó is lesz a nagy láng, de még nincs is olyan nagy edényem, amit rárakhatnék. :) Viszont szuperül működik az egész főzőlapot befedő rácsozat, tényleg könnyebb az edényeket toligálni rajta. (Bosch a tűzhely és a mikró is)

Mindig konyhaszigetről álmodoztam, de sajnos, ebben a házban sem lesz ilyen, egyszerüen nem éri meg a falat megbontani, a konyha-ebédlőt teljesen átalakitani, kevés a tér, és rájöttünk arra is, hogy szeretjük az “eat-in-kitchen”-t vagyis, hogy van étkezősarok a konyhában, nem kell annyit rohangálni, főleg, ha 2 kisgyereket is ki kell szolgálni. Így végül egy Ikeás munkaasztalt szereztem be, amivel a munkafelület jelentősen megnőtt, és nagyon szeretem a tároló helyeit és a mobilitását is, hogy a tűzhelyhez csak odaguritom, ha kell.

Ez meg már itt egész otthonos, és nagyon emlékeztet a régi tinnyei házunk konyhájára, jó itt ücsörögni esténként, és a konyhai munka is sokkal gyorsabb, élvezhetőbb, örömtelibb… hahaha…

Ez a bejegyzés a design, konyhagépek, lakberendezés kategóriához tartozik, cimkék: , , , , , . Permalink könyvjelző.

Comments are closed.