újabb konyha tuning: vettem egy slow cooker-t

Már egy éve szemezgetek ezzel a főzési módszerrel, milyen jó, hogy csak összeállitom serpenyőben, belerakom az edénybe, leléphetek és szépen elrotyog 4-6-8 órán keresztül magában, aztán a kész kajára hazaérünk. Én gyorsan szoktam főzni hétköznap, nem szeretek 2-3 órákat szöszmötölni a konyhában, inkább bogarászunk a gyerekekkel a kertben vagy a tengerparton helyette, ezért is tetszett annyira ez a cucc, hogy ott lehet nyugodtan hagyni. Most nem birtam magammal, és megvettem, túl jó áron adták, de sajnos pirosban nem volt.

Crock Pot: Cook&Carry

Crock Pot (“Az eredeti slow cooker” márkája) vagy Slow Cooker néven fut itt a piacon, de láttam, Magyarországon is kapható, bár nem tűnik otthon túl népszerűnek, recepteket alig találtam hozzá.
Na, majd én irok! hahaha…

TV Paprika Slow Cooker edény

Lassú Főzés

chili_con_carne_avagy_a_slow_cooker_dicserete

Szerintem érdemes nagyobb méretű edényre beruházni, mert legfeljebb kevesebbet főz benne az ember, vagy lefagyasztja a maradékot, és akkor még több időt spórol. Így végül egy 6 quart-osat vettem, kb 7 személyre lehet benne főzni. (40$ volt)
A betétje kivehető, mosogatógépben elmosható, és sütőben is használható.

Állítólag kevesebbet fogyaszt, mint a sűtő, na, minden relativ, nem az amerikaiaktól fogunk takarékosságot tanulni, de majd kiderül tényleg meglátszik-e a villanyszámlán.

Itt nagyon népszerüek a rizses, krumplis egytálételek, rengetegféleképpen eszik a marhát, disznót is, aminek ugye jó hosszú  a főzési ideje… hát majd meglátjuk megérte-e. Ha nem kell mellette állnom és kavargatnom 3 órán át a marha pörköltet, akkor IGEN, megérte!

Vettem szakácskönyvet is hozzá, de csak azért, mert szépek a képek és nagyon le volt árazva az is, lesz miből szemezgetnem… még egy “Hungarian Lamb Goulash” receptet is találtam benne, én mondjuk sosem ettem még bárnyból magyar gulyást, csak írt vagy görögöt, de majd leteszteljük…

Ez a bejegyzés a design, konyhagépek kategóriához tartozik, cimkék: , . Permalink könyvjelző.

Comments are closed.