egy gyors avokádós kaja

holnap egy gyors “mini fiestát” tervezek, muszáj megenni az avokádókat, már kezd túl puha lenni, az ideális, amikor olyan barack-puha… és van egy csomó maradék csirke, meg a tortilla tekercsek is jó lenne ha elfogynának…

így aztán a terv ez lesz: csirkés quesadilla, guacomole-val és salsaval, hozzá egy kis tortilla csipsz… remélem a gyerekek is eszik majd, a quesadillát szeretik, bár a zöld avokádókrémet általában meg sem kóstolják, majd meglátjuk… a tortilla chips biztos kedvenc lesz, DE nem kapnak sokat… hehehe…

így készül a 3-2-1 guacomole:

-3 avokádót törj össze villával
-2 paradicsom vágj apró kockára
-1 fej (lila)hagymát kockázz fel
keverd őket össze, közben gyakorold, hogy gva-ko-móóó-le, ízesitsd sóval, borssal és egy fél zöldcitrommal (bátran akár több is mehet bele), ettől nem barnul meg az avokádó olyan gyorsan és isteni friss íze lesz tőle…

hová kenjed? legjobb tortilla chips-szel persze, de isteni tekercsekben (wraps), szendvicsben majonéz helyett, meg persze a szokásos mexikói  kajákhoz… akár quesadillába is, de mellé biztosan… (kb 2-3 órát bir, ha légmentesen hűtőben tárolod, után menthetetlenül megbarnul)

csirkés quesadilla (keszadijja):

-maradék csirkemellet vágj apró kockára
-1 avokádót vágj apróra
-1 paradicsomot kockázz fel
-1 piros kalifornia paprikát grillezz kicsit meg, majd vágd apró csíkokra
-mehet még bele egy kis hagyma/újhagyma vagy más zöldség is, ami van
-kell még hozzá reszelt sajt
– és fejenként 1-2 tortilla (nagy)
A tortillát tedd nagy teflon serpenyőbe és 30 mp-ig melegitsd mindkét oldalát, szórd meg a felét a fenti hozzávalók tetszőleges kombinációjával, végül jó sok reszelt sajttal, és hajtsd rá a tortilla másik felét, én kicsit meg szoktam nyomkodni egy fakanállal, hogy jól összeragadjon a sajttal… gyakorlatilag kész is a quesadilla, vágd ketté és tálalhatod az avokádókrémmel, csipsszel és egy kis salsával…

úgy is lehet csinálni, hogy nem félbehajtod a tortillát, hanem az egészet beszórod a cuccal és ráraksz egy másik tortillát  a tetejére, ügyesen két fakanállal meg is lehet fordítani, hogy jól összesüljön… nem kell sokáig sütni, csak picit barnuljon, mint egy palacsinta. Utána, mint a pizzát szoktuk szeletelni, gyanitom, hogy most is igy fogják kérni háromszögekben…

még egy kis salsa hozzá:
általában a szalsza, nagyon apró kockára vágott (3-4 mm) zöldségek és gyümölcsök keveréke, állaga valahol a szósz és a saláta között, lehet bele mártogatni csipszet is akár, vagy húsokra, húsok mellé saláta helyett is kiváló… persze a quesadillához is remek lesz… remélem…

valószinüleg lesz benne: paradicsom, kukorica, újhagyma, uborka, avokádó, és még lehet hogy valami gyümölcsöt is megkockáztatok, ha Péter engedi… meglátjuk… meg persze só-bors, esetleg chilli, de azt inkább tegye mindenki külön…

ilyen lett végül:


Ez a bejegyzés a könnyű vacsora, recept kategóriához tartozik, cimkék: , , , . Permalink könyvjelző.

Comments are closed.