last-minute menü Hálaadásra 2.

közben aludtam egyet a menüre, kicsit le is betegedtem, így lehet, hogy lesz kis változtatás, meglátjuk, hogy birom… meg egy apróságról elfeledkeztem, hogy Péter nem szereti a gyümölcsös húsokat!:(
Majd a pulyka egy részére más szószt rakok és kap majd rendes krumplit is az édes helyett, asszem…

na, folytatom, éhen ne haljunk ma!

nagyon jó zöldköreteket olvastam, nekem baromira bejön ez a tipusú párolt zöldség, hogy megszórjuk egy kis mandulával vagy dióval, de voltak sütőben sült verziók is… a sütő foglalt lesz, így maradok a pároltnál… (gondolkoztam brokkolin vagy borsón is, sőt valaki ajánlott egy kelbimbó-sütőtök kombinációt is, de ezeket majd máskor…)

mandulás zöldbab

hozzávalók:
-1/2 csészényi (bő 1 dl) szeletelt mandula
-2 tk oliva olaj
-3 gerezd zúzott fokhagyma
-8 csészényi zöldbab
(jó vicc tudom ez a sok csészézés… kb. 900 g bab lehet ez, ha jól számolom, nekem is csak fél kiló van itthon, majd teszek még hozzá valamit)
-1 dl csirkehúsleves
-1/2 tk só
-1/4 tk frissen őrölt bors

Egy nagyobb teflon serpenyőben (amiben a zöldség is elfér majd) olaj nélkül, közepes tűzön piríts meg a mandulákat kicsit. (2-4 perc alatt, gyakran rázogasd) Vedd ki a mandulát, tedd félre.
Melegitsd meg az olajat ugyanebben a serpenyőben, már kicsit magasabb lángon, add hozzá a fokhagymát és párold 1 percig. Add hozzá a zöldbabot és 1 percig párold, most jöhet bele a húsleves, fedd le és főzd 3-5 percig, amig ropogósan puha nem lesz. Add hozzá a sót-borsot, keverd jól el. Vedd le a tűzről és szórd a mandulát a tetejére.
Na, ez tényleg nem túl bonyolult.

Vegyes saláta vinaigrette öntettel

az amerikaiak nagy salátafogyasztók, ha ez nem is látszik rajtuk első ránézésre… szinte nincs vacsora, ahol ne lenne vegyes saláta valamilyen öntettel köretként, persze általában zacskós mix és üveges öntet, de mégiscsak zöldet esznek közben legalább…

hozzávalók:
-5 ek víz
-2 ek oliva olaj
-2 ek vörös borecet
-2 csésze (15-20 dkg) félbe vágott koktél paradicsom
-maréknyi frissen vágott petrezselyem
-1 közepes gerezd  zúzott fokhagyma
-3/4 tk cukor, 3/4 tk só
-1/4tk frissen őrölt fekete bors
-12 csészényi vegyes zöldsaláta (kb 40 dkg szerintem)

A salátát és a paradicsom felét kivéve, keverd össze egy kisebb tálban (akár botmixerrel vagy turmixgéppel) a hozzávalókat. Tedd egy tálba a salátát, a maradék paradicsomot és öntsd rá az öntetet.


majd mindenképpen beszámolok, hogy sikerült…
lehet, hogy hálát adok majd, HA egyáltalán sikerül… :)


(A receptek és a képek a Weight Watchers oldaláról valók, ezért talán fogyókúrásabbak kicsit az átlagos menünél, nekünk így pont jó lesz, remélem!)

Ez a bejegyzés a kultúra, recept kategóriához tartozik, cimkék: , , , . Permalink könyvjelző.

Comments are closed.