vacsora ötletek – amerikai módra

Most olvastam egy érdekes ötletet… megfontolandó… :)))

Amerikában a vacsora a főétkezés és mint kiderült, délután 4-kor a háziasszonyok 75%-a még nem tudja, hogy mi lesz a vacsora…
Hogy egyszerűbb legyen eldönteni, azt javasolják, hogy válasszanak  minden napra egy ízvilágot, például legyen mindig:

hétfő: mexikói
kedd: olasz
szerda: ázsiai
csütörtök: amerikai
péntek: pizza-nap!

hétvégéről nem volt szó, de legyen mondjuk görögös és persze egy magyaros nap… 😉

igen, tényleg ilyen nemzetközi kajákat esznek/főznek itt, nincs ebben semmi különös, sőt nekem tetszik komolyan az ötlet, bár az ázsiai ízekkel a családom még nem barátkozott meg, lehet, hogy itt az ideje, hogy bevezessem nekik… :)

Ez a bejegyzés a kultúra kategóriához tartozik, cimkék: . Permalink könyvjelző.

2 hozzászólás a vacsora ötletek – amerikai módra bejegyzéshez

 1. Ivikusz says:

  Ezt a módszert – lassan 20 évvel ezelőtt – alkalmazta az az angol család is, akiknél bébisintérkedtem. Hétfő a saláta nap volt, ami még a különböző egészséges konyhás ajánlásokkal is egybecseng, miszerint legyen egy tisztító nap a héten. Volt tésztanap, steak nap, mélyhűtős nap, amikor csak melegítést/sütést igénylő ételeket ettek, és mivel zsidó családról van szó, így pénteken volt húsleves, olyan igazi, akár magyarosnak is nevezhető. A jól tervezhetősége mellett a gyerekeknek biztonságot is nyújtott, és annak mindig örültek, hogy van lehetőség a szülők által vacaknak titulált ételek hivatalos fogyasztására is :)

  • moni says:

   :) ez jól hangzik…
   végülis nálunk itthon is van tészta-nap, főzelékes nap, rakott zöldséges nap, halas nap, csirkés nap és hasonlók… de azér tnincs benne rendszer.:)))